Om Klartext

Om Klartext

Klartext Bussbokning är det marknadsledande planeringssystemet för linjetrafik, skoltrafik och beställningstrafik i ett och samma system. Vi ökar er lönsamhet och effektiviserar er verksamhet. Alla chaufförer får en tydlig körorder, tjänstebeskrivning och arbetsschema. Trafikledningen får en grafisk överblick på alla körningarna och ekonomiavdelningen får koll på kundfordringarna.

Gör som många andra bussbolag och skapa din framtid i Klartext Bussbokning. Klartext består av en grundmodul och flertalet tilläggsmoduler så att man enkelt kan anpassa systemet efter sina egna behov. Systemet vänder sig till både små, medelstora och stora bussbolag. Vi har kunder som idag har 4st bussar och vi kunder som har över 1000st bussar i systemet.

Beställningstrafik

Med Klartext skapar du professionella offerter och orderbekräftelser till dina kunder. Enkel överblick på inneliggande order och offerter som håller på att förfalla. Allting skickas med e-post från programmet med er mejlsignatur. Med påminnelsehantering och med dashboard håller ni enkelt koll på vilka offerter som håller på att förfalla eller vilka order som saknar information. Kontera upp dina orderrader på rätt intäktskonto och det finns möjlighet att jobba med flera konteringsdimensioner. Alla ordrar faktureras ut från systemet och man håller koll på sina betalningar med hjälp av kundreskontran.

Linjetrafik och skoltrafik

Med linjemodulen kan ni bygga upp era linjer med alla ingående turer och ha olika restidstyper. Koppla olika dagtyper och lägga beskrivningar på turnivå eller på hållplatsnivå. Efter att linjerna är uppbyggda bygger man vagnomlopp. Steget efter vagnomlopp är att bygga tjänster. Tjänster bygger man av alla turerna och tillsätter arbetsuppgifter så som tomkörning, rast, uppehållstid, annat arbete osv.

När ni byggt klart era tjänster så schemalägger ni dessa på chaufförerna. I tjänsteplaneringen och schemaläggningen finns det en tilläggsfunktion så att ni kan köra en validering mot kör- och vilotidsreglerna. Alla chaufförer får en tydlig tjänstebeskrivning.

Grafisk planering

Klartext hjärta är grafikbilderna. Med den grafiska bussplaneringen kan ni optimera era körningar på bussarna så att dessa står stilla så lite som möjligt. Här lägger ni även in era besiktningar, bromskontroller och service. Den grafiska chaufförsplaneringen har samma logik som bussplaneringen. Här kan ni filtrera era chaufförer i arbetsgrupper, trafikområde, semestergrupp och stationsort. De grafiska vyerna kan visas på 1, 3, 10 eller 31 dagars översikt.

Chaufförer och inloggning

Chaufförerna kan få sina körorder, tjänstebeskrivningar, arbetsscheman på olika vis ? papper, e-post eller med inloggning över nätet. Med webchaufför som fungerar som ett intranät mellan kontoret och chaufförerna hämtar chaufförerna sina egna uppdrag och dess information. Här kan man även lägga upp matnyttig information och viktiga dokument som chauffören ska ha tillgång till.

Med webchaufför får man också en avgångsvy likt som finns på dagens flygplatser. Avgångsvyn visa lämpligast i chaufförernas fikarum. Här kan de hjälpas åt att hålla koll på varandra och avgående turer.

Support

Vår support hjälper dig så fort något inte fungerar. Du kan alltid känna dig trygg och säker. Vi vet efter flera års erfarenhet att supporten är oerhört viktig för att skapa en god relation med våra kunder. Vår supportavdelning har en gedigen kunskap och ansvarar för att allt fungerar i ditt system. Supporten tar hand om alla frågor och problem som kan uppstå. Det mesta av supporten sköter vi idag på distans. Med dagens teknik kan vi koppla oss och se din skärm för enklare supporthantering.

Utbildning

För att lära sig systemen ordentligt och jobba effektivare krävs utbildning. Vi på Sindas erbjuder dig anpassade utbildningar som visar hur du använder systemen till just din verksamhet. Du får lära dig hur rutiner och processer fungerar och hur du arbetar smartare för att öka lönsamheten. Det är inga konstigheter, vi lovar. Hör av dig om du är intresserad.

Systemutveckling och systemintegration

Vi har flera års erfarenhet av systemutveckling och systemintegrationer. Vi gör kundanpassade lösningar åt olika företag. Vår systemutveckling innehåller självklart både projektledning och programmering. Vi fördjupar oss i kundens arbetsområden och levererar kraftfulla system som effektiviserar arbetet och ökar lönsamheten. Hör av dig till oss om du vill ha ett anpassat system till din verksamhet.

Fler än hundra bussbolag har valt Klartext Bussbokning. Blir du nästa?